0

Látvány, hangulat és kényelem…

Ezt nyújtja napjaink kedvelt lakástartozéka, a bioethanol kandalló, másnéven biokandalló.

A tűz látványa ősidők óta lenyűgözi az embert, mi emberek jól érezzük magunkat a tűz közelében. A lobogó tűz látványa hangulatos hátteret nyújt egy baráti beszélgetéshez, összejövetelhez, de egy magányos teázáshoz is.

A bioethanol kandalló egy olyan nyitott tűzterű, bioalkohollal, bioethanollal működő látvány kandalló, melynek működtetéséhez nem szükséges semmiféle szakhatósági engedély. Üzemeltetéséhez nincs szükség villamos- vagy gázenergiára, és nincs szükség kémény kiépítésére, mivel a bioalkohol (bioethanol) égése során nem keletkezik füst, vagy egyéb káros anyag.

A bioethanol kandallók tűztere acéllemezből készül, az alkoholtartály(ok) minőségien kidolgozott rozsdamentes acélból. A bioethanol kandallókban valódi, igazi tűz ég, ezzel biztosítva a kellemes hangulatot és hőérzetet.

A bioethanol kandallók beüzemelése, összeszerelése nem igényel szakembert, pár perc alatt üzembe helyezhetőek, használhatóak. Használatuk egyszerű, és biztonságos. 

 

A bioethanol kandallónak köszönhetően ma már senkinek nem kell lemondani a lobogó tűz látványáról, hiszen a bioethanol kandallók bármilyen házba, lakásba, irodába, nyaralóba könnyen, gyorsan, egyszerűen beépíthetők.

Az általunk forgalmazott bioethanol kandallók, csak és kizárólag első osztályú, minőségi termékek. A precíz kivitelezésnek, és a magas szintű minőség ellenőrzésnek köszönhetően biokandallóink exkluzívak, használatuk biztonságos. Minden általunk forgalmazott bioethanol kandalló rendelkezik TÜV minősítéssel.

 

A bioalkohol (bioethanol) növényi alapanyagból előállított, természetes, színtelen, jellegzetes szagú vízmentes alkohol. A bioalkohol (bioethanol) gyártásnak az alapanyaga cukortartalmú vagy keményítőtartalmű növények, melyekből cukrot, majd alkoholt állítanak elő erjesztéssel. 

A bioalkohol (bioethanol) égése során vízpárára és egészen csekély mértékű széndioxidra bomlik. A bioalkohol égése tiszta, ezért az égése során nem keletkezik káros anyag. A bioalkohol (bioethanol) fűtőértéke kiemelkedően magas (27.000 kJ / kg), ezért a bioethanol kandallók fűtési teljesítménye jelentős (kb. 1-5 kW), és mivel nincs kémény ami a hő nagy részét elvezetné - ez teljes mértékben hasznosul.  

 

A kiválasztás szempontjai...

Ön jelenleg négyféle bioethanol kandalló típusból választhat: 

Szabadon álló bioethanol kandallók. Az ilyen biokandallók kicsomagolás után rögtön használhatók, nem igényelnek felszerelést. Nagy előnyük, hogy könnyen áthelyezhetőek egyik helyiségből a másikba, akár kül- és beltéren is használhatóak. A szabadon álló biokandallók között egyaránt megtalálhatóak a kisebb asztalra helyezhető, a modernebb padalóra állítható, és a klasszíkus darabok is.

Falra akasztható bioethanol kandallók. Az ilyen típusú biokandallót (általában kettő vagy négy a falnak megfelelő csavarral és tiplivel) egyszerűen a falra kell rögzíteni, felszerelésük, beüzemelésük nem igényel szakembert. Kínálatunkban forma- és színvilágban is sokféle ilyen modell megtalálható. 

Beépíthető bioethanol kandallók. Az ilyen biokandallók általában téglából, kőből vagy tűzálló gipszkartonból kialakított bemélyedésbe vagy falüregbe építhetők be. Amennyiben nincsen lehetőségünk bemélyedésbe (falüregbe) építeni a kandallót, tűzálló gipszakrtonból vagy kőből körbeépíthetjük a biokandallót. A beépíthető biokandallók egyben falra szerelhetőek is, beépítés nélkül is csodálatos kiegészítője lesz otthonának.

Lehetőség van alkoholtartályt vagy tűzteret is vásárolni, melyek felhasználásával, beépítésével, egyedi, az Ön ízlésének tökéletesen megfelelő bioethanol kandalló építhető meg.

A bioethanol kandallók stílusosak, divatosak, sokféle kialakításút és kivitelűt választhatuk, így mindenki megtalálja a saját ízlésének, elképzelésének, otthonának megfelelőt.